null

Sports 2000 historia & teknik

Sports 2000 etablerades i England 1976. Försedda med en lätt modifierad 2 liters Pinto motor blev bilarna ett mer ekonomisk och överkomligt alternativ till de större racersportvagnarna. Merparten av bilarna byggdes av Tiga Race Cars Ltd, som bildades av de båda F1 förarna Tim Schenken och Howden Ganley. Tiga tillverkade ca 400 formel- och racersportvagnar fram till 1988 då fabriken upphörde. Utöver Tiga producerades Sport 2000 bilar av Lola, Chevron, Royale, Shrike mfl.

Klassen var en av huvudattraktionerna i Sverige fram till mitten av 80-talet.
Stanley Dickens, Anders Olofsson, Leif Lindström och Ingvar Carlsson är några av våra större racingstjärnor som kört Sports 2000.

Dyrt att köra racersportvagn....det tycker inte jag!

Efter ett antal säsonger i Sportvagnsserien resp Porsche Sports Cup sökte jag ett alternativ som gav optimal racing till låga kostnader. Den omöjliga kombinationen säger alla ärrade racers, knappast - svaret är Sports 2000.

Anmälningsavgifter, bensin, boende och ätande kostar alltid pengar oavsett klass och är enkelt att budgetera. Svårare är det med driftskostnader som kan bli obegränsade, beroende på biltyp och ambitionsnivå.

Grundkonceptet för Sports 2000, med en motor som i praktiken är otrimmad, en lätt bil som inte sliter däck och bromsar hålls driftskostnaderna på en låg nivå.
Förutsatt att inget oförutsett inträffar, peppar peppar...
 
Kostnader för säsongen 2014;

En uppsättning framdäck           2.600:-
En sats bromsbelägg                 1.400:-
(efter tre säsonger)
5 ltr racingolja                              900:-
3 ltr växellådsolja                         350:-

Jag berättar gärna mer!

Thomas 070-377 53 83

Utväxlingsschema, logga in på www.formulaclassic.com.au

Riktigt bra hjälpmedel, notera att excelfilen är byggd för 5-växlat, men det ger möjlighet till de sista justeringarna.


xt